In Elementary zet je de oude wijsheden van de astrologie om naar concrete veranderingen. Door je te verbinden met de elementen keer je weer terug naar jouw natuurlijke staat van zijn. Het gevolg? Een leven op jouw voorwaarden.
De elementen: een game-changer
Het ontdekken van de elementen was voor mij een echte game-changer. Jarenlang liep ik vast in mijn werk en dagelijks leven. Ik voelde me vaak overweldigd, en aan het einde van de dag was ik opgebrand en onvoldaan.

Toen ik kennismaakte met de astrologie en daarmee met mijn sterkste elementen, ontdekte ik dat ik mijn leven niet aan het leiden was op een manier die bij mij past. En dat dit me niet alleen opbrandde, maar er ook voor zorgde dat mijn ware talenten en potentie niet naar voren kwamen. 

De maatschappij en onze omgeving leert ons dat je je op een bepaalde manier hoort te gedragen. Hoe je carrière zou moeten verlopen, waar je je op een dag mee bezig moet houden, hoe je sociale leven eruit zou moeten zien en zelfs hoe je je zou moeten ontwikkelen.

Door deze ongeschreven regels te volgen (vaak zijn we ons daar niet eens bewust van), negeer je je eigen handleiding. Dat kan je moe, gestrest, ontevreden of overprikkeld maken. 
Een betere strategie
Toen ik eenmaal mijn eigen handleiding ontdekte, veranderde er ontzettend veel voor me. Tegenwoordig geven de dingen die ik doe me energie: mijn werk, relaties, dagelijks leven. Ik heb mijn leven namelijk ingericht naar hoe mijn energie stroomt. Dit leer ik je in Elementary. 

Ik breng je in dit programma in contact met jouw authentieke kern op een activerende en inspirerende manier. Zo word je weer herinnerd aan het goud wat je in handen hebt. Ik geef je gelijk concrete stappen en adviezen mee om een omslag te maken in je leven.

Wil jij:
 • Niet meer overweldigd worden door keuzemogelijkheden, maar haarscherp hebben wat bij je past 
 • Astrologische kennis écht in je leven integreren
 • Actie ondernemen aan de hand van jouw blauwdruk
 • Een leven leiden dat je kwaliteiten onderstreept in plaats van je steeds bewust maakt van wat niet jouw ding is
 • Jezelf omarmen zoals je bent en je bewust zijn van hoe je jouw mooiste kwaliteiten tot bloei kan laten komen
 • Heel goed weten waar je het beste 'ja' en 'nee' tegen kan zeggen 
 • Weten wie je bent en wat je te bieden hebt, dat ownen, en zo authentiek jouw pad kunnen bewandelen
Dan is Elementary er voor jou. Ontdek nu de (astrologische) kennis die je leven zowel makkelijker als interessanter gaat maken.
Wat zijn de astrologische elementen?
De elementen behoren tot de basisprincipes van de astrologie. Als een astroloog jouw horoscoop bestudeert, wordt de verdeling van de elementen al snel onder de loep genomen. 

De elementen bepalen hoe jouw energie werkt maar vertellen ook over jouw diepere behoeften. Meestal zijn één of twee elementen overheersend in een horoscoop.

Jouw overheersende element(en) bepalen of je extravert of introvert bent, of je ondernemend bent of afwachtend, meer bent ingesteld op denken of op voelen. Het vertelt je daarnaast wat jou op een dieper niveau - zowel psychologisch als spiritueel niveau - voldoening geeft. 
 • Het element vuur gaat over passie, inspiratie en avontuur
 • Het element aarde gaat over meesterschap, concrete resultaten en schoonheid
 • Het element lucht gaat over verandering, vrijheid en verbinding
 • Het element water gaat over gevoel, creativiteit en intuïtie

De elementen in de training

Vuur
Vuur gaat over het ontwikkelen van moed en een avontuurlijk leven durven te leiden. Met vuur laat je andermans verwachtingen los en volg je jouw eigen spark. Je gaat dansen met het leven. In de cursus over vuur leer je het volgende: 

• Hoe je je angsten overwint en dat spannende ding gaat doen wat je al heel lang wil doen
• Hoe je het idee dat je een 'verstandig en volwassen' leven zou moeten leiden kan loslaten - en kan kiezen voor joy
• Je leert de behoeften van je innerlijk kind kennen en leert ernaar luisteren; voor meer speelsheid, creativiteit en authenticiteit in je leven
Aarde
Aarde gaat over het bouwen van een legacy. Het grote ding doen waar jij voor gemaakt bent; en het harde werk leveren om het daadwerkelijk voor elkaar te krijgen. Iets neerzetten van betekenis met jouw zwierige handtekening eronder. In de cursus over aarde komen deze thema's voorbij:

• Je leert hoe je de innerlijke criticus op de achterbank kan zetten, zodat het onzekere stemmetje niet meer constant aanwezig is
• Je leert hoe je 'goed genoeg' kan verkiezen boven 'perfect'; en ziet in hoeveel deuren er opengaan als je dit toepast
• Je leert hoe je aan de top kan komen zonder jezelf te saboteren of tegen te houden
Lucht
Lucht gaat over een nieuw geluid de wereld in brengen. Dit is het element dat vrijheid en originaliteit symboliseert. Ook besteed je aandacht aan het versterken van je vriendschappen en relaties. Het is tijd om anderen aan te steken met jouw eigenzinnige insteek. In de cursus over lucht ga je werken met deze onderwerpen: 

• Je laat los dat je 'moet kiezen voor één ding' en gaat je vele talenten omarmen; zo kan je creativiteit echt gaan stromen
• Je stopt met twijfelen aan je kennis en geleerdheid, maar gaat vertrouwen op je originaliteit
• Je krijgt de tools mee om te stoppen met piekeren en overthinking vaarwel te zeggen
Water
Water is het helende element. Het leert je op een gezonde manier met je emoties om te gaan en je sensitiviteit als kracht te gaan omarmen in plaats van het te zien als zwakte. Er is niets zo krachtig als je eigen processen ownen en je licht te laten schijnen. In de cursus over water ga je aan de slag met deze onderwerpen:

• Je leert gezonde grenzen stellen, zodat je jouw energie écht gaat waarderen en kan beschermen
• Je leert je af te stemmen op de verlangens van je hart en je intuïtie te vertrouwen
• Je ontdekt hoe jouw gevoeligheid je superkracht is (niet cheesy bedoeld - zelfs op carrièrevlak kan dit je superveel opleveren)
Over Nora
Ik ben erkend astroloog (AVN, ASAS) en coach. Astrologie kwam op mijn pad na een lastige jeugd en een intense studententijd. Voor mij was niets ooit goed genoeg, wat ervoor zorgde dat ik eigenlijk altijd overprikkeld, angstig en somber was. Ik was mijn waarde en kwaliteiten altijd aan het afmeten aan de hand van de goedkeuring van anderen.

Toen ik astrologie leerde kennen, realiseerde ik me op een diep niveau dat ik al die tijd al goed genoeg was. Ik leerde mijn potentieel en talenten kennen - waarvan ik zoveel dingen terzijde had geschoven omdat er een oordeel op zat of omdat ik het had afgeleerd. Toen ik begon te leven naar mijn astrologie raakte mijn leven, succes en geluksgevoel in een stroomversnelling. 

De afgelopen jaren gaf ik honderden readings en zag ik grote veranderingen voortkomen uit de inzichten die het mensen bracht. In media als Cosmopolitan werd wat ik doe besproken als 'life-changing'. Ik ben gepassioneerd over de rijke lessen van de astrologie vertalen naar normale mensen-taal, zodat je er makkelijk zelf mee aan de slag kan gaan. 
Elementary bestaat uit...
Videolessen over ieder element
In verschillende video's (meer dan 4 uur bij elkaar) vertel ik je alles over hoe jouw energie werkt, wat jij in je mars hebt en hoe je dit kan aansnijden. Je gaat gebruikmaken van je goud en stopt met tijd verspillen.  Ik bespreek ook de essentie en de lessen van de dierenriemtekens die erbij horen.
Werkboeken om praktisch aan de slag te gaan
In vier prachtig vormgegeven werkboeken ontdek je extra informatie over de elementen, maar ook affirmaties en uitgebreide journalopdrachten om jou weer in je element te brengen.
Unieke meditaties 
Vier meditaties in hoge kwaliteit om het element in jezelf aan te spreken, tot rust te komen en te aarden. Deze is op maat ontworpen voor jouw behoeften. Tijdens deze meditatie onderzoek je jouw eigen innerlijke stemmen en kom je in aanraking met je kern. 
Toegang tot Elementary + inzicht in jouw elementen
220

Als je niet in je element leeft...

 • Je hebt het gevoel dat je 'vast zit', vind het moeilijk om een richting te kiezen in het leven
 • Je twijfelt regelmatig tussen je verstand en gevoel en voelt je soms overweldigd door keuzemogelijkheden
 • Je hebt moeite met loslaten en grenzen stellen
 • Je hebt het idee dat je door de bomen het bos niet meer ziet
 • Je vindt het lastig om de zelfkennis die je opdoet te integreren
 • Je ziet de problemen maar het lukt je niet de oplossingen te ontdekken
 • Je voelt je moe en energetisch leeg

Als je wél in je element bent...

 • Je leert je missie en talenten kennen - zo wordt keuzes maken een stuk eenvoudiger
 • Je begrijpt welke keuzes bij je passen
 • De verbinding met je kern wordt sterker en vanuit daar is het leven minder overweldigend - grenzen stellen gaat je makkelijker af
 • Je begrijpt hoe je inzichten over jezelf praktisch kan toepassen in je leven
 • Je ervaart meer rust in je leven omdat je je niet van jouw pad laat afbrengen
 • Je begrijpt maar al te goed de waarde van jouw unieke potentieel - en stopt met dingen zeggen als 'ik ben te gevoelig/onzeker/moeilijk'
Ervaringen
Jeeetje Nora, ik zit de masterclass over lucht te kijken en ik heb gewoon helemaal het idee dat dit over mij gaat. Je beschrijft mijn leven, mijn worstelingen en piekergedachtes, maar ook dat constant op zoek zijn naar andere interesses. Het is zo herkenbaar dat ik er echt emotioneel van word, en ik ben nog maar op 13 minuten... Het maakt me heel nieuwsgierig naar de rest van de cursus. ❤️
Charlotte
"Ik geniet zo hard van Elementary en het is heel complementair bij Align! 🙌🏻 ❤️ Ik ga me eens een paar dagen opsluiten en de chart van mijn dochters en vriend helemaal uitspitten. Hoe waardevol is dat. 😍
Isabelle
"Wauw! Wat een ontzettend mooie, rustgevende meditatie. Echt precies wat ik nodig had. Mooie begeleiding en hele fijne muziek. Voelde alsof het nog veel langer duurde!
M.
De meditatie die bij het element aarde hoort, is zo fijn! Nora heeft een prettige, rustige stem om naar te luisteren en neemt je mee in het thema zelfkritiek. De meditatie haalde veel in me naar boven en heeft me geraakt... Ze helpt je zelfkritiek om te buigen d.m.v. positieve affirmaties die je weer in je eigen kracht zetten!
Adinda
Voor de reading met Nora zat ik een knooppunt in mijn leven, waarbij ik verschillende moeilijke keuzes moest maken. De inzichten die uit mijn gesprek met Nora kwamen waren super verhelderend. Ergens zaten de antwoorden op mijn vragen al wel ergens in mijn onbewuste, maar de reading van Nora bracht dit bewustzijn naar boven op een nuchtere manier.

Ons gesprek was vooral een feest van herkenning en zelfs dingen in mijn karakter die ik zelf niet altijd kon plaatsen of begrijpen bleken in de sterren te staan. Nora haar aanpak is ook gewoon super fijn: down to earth en toch een hele grote voeling met het spirituele. Loved it!
Fantina 
Jouw reading van een week geleden komt dagelijks bij me terug en geeft me bewustzijn over hoe mijn zelfbeeld versus hoe ik daadwerkelijk in elkaar steek. Puzzelstukjes vallen op hun plek door wat ik heb meegekregen in de reading! ✨

Ik zie ook steeds sterker hoe ik op bepaalde vlakken leef naar een plaatje bedacht door mijn omgeving. Door dat inzicht vaker te krijgen creëer ik de mogelijkheid om mezelf daar met compassie uit te halen en dichter naar mijn ware aard te brengen. Dat is een ware bevrijding. Dankbaar voor jouw prachtige & waardevolle werk! ❤️ 
Dorien
Ik heb nu, een jaar later, nog steeds heel veel aan deze reading door Nora. Het laatste duwtje in de rug naar meer zelfacceptatie en een soort van rechtvaardiging voor de manier waarop ik mijn leven nu ingedeeld heb. En een duidelijker beeld van waar ik naartoe wil groeien en wat ik los mag laten in this lifetime.

Sommige inzichten zijn echt een soort mantra voor me geworden waar ik alsmaar bij terugkom. Zeker op werkgebied is alles inmiddels zo fijn geland en ingericht naar mijn behoeftes. Haar no-nonsense en down to earth approach is zo verfrissend en oprecht. Dit is echt een investering in jezelf waar je heel je leven nog lering uit kunt trekken. Ik raad het iedereen aan.
Eva Artemis
Veelgestelde vragen
Hoe ontdek ik wat mijn sterkste element is/sterkste elementen zijn?
Na de aankoop van Elementary ga ik dit voor je berekenen. Je ontvangt een overzicht met sterke elementen en elementen die wat minder actief zijn en hoe je hiermee aan de slag te gaan.
Wat heb ik aan deze cursussen als ik me niet herken in mijn sterkste element of er niks mee heb?
Helaas is er veel onbetrouwbare informatie over astrologie in omloop. Veel online bronnen slaan astrologie plat tot stereotypes en bieden geen ruimte aan nuance. Zo zou vuur alleen maar impulsief zijn, aarde saai, lucht extreem sociaal en water weer teruggetrokken en snel gekwetst. Dat is helemaal niet het geval; er schuilt veel schoonheid en diepgang in ieder element en je zal zien dat mijn duiding heel veelzijdig is. Ook representeren alle tekens van de dierenriem een andere kant van het element: voor het vuurteken Ram is avontuur belangrijker dan voor Leeuw, voor Leeuw is originaliteit belangrijker dan voor Ram, om maar een voorbeeld te noemen. 

Ik zou dus alsnog zeggen: geef dat element een nieuwe kans en laat me je meenemen op reis.  
Hoe krijg ik toegang tot het programma?
Als je hebt afgerekend verschijnt de cursus automatisch in je account op deze website. Ga naar 'mijn account' en dan naar 'content'. Je vindt daar de link naar de cursus.
Is deze training voor mij als ik al deelnemer ben van Align of een reading bij jou heb gehad?
Jazeker, je gaat hoe dan ook iets nieuws leren. Deze cursussen gaan ook niet alleen over de astrologische informatie, ik bespreek ook hoe je de kennis op een praktische en concrete manier kan toepassen in je leven. Dus echt gaan léven naar de elementen. Als je een reading hebt gedaan kan je dominante element besproken zijn, deze trainingen zijn daarentegen veel uitgebreider en gaan je veel vertellen wat ik niet in een reading kwijt kan. Daarnaast bied ik alleen meditaties aan binnen deze cursussen, dit zijn unieke activaties. 
Astrologie, Human Design, tarot... er zijn zoveel tools. Gaat dit me echt helderheid brengen?
Astrologie heeft mij dat zeker gebracht. Waarom? Dit is het oudste systeem van zelfinzichten opdoen dat de mensheid kent. De oude Babyloniërs (2000 v. Christus) hielden zich al bezig met het lot bepalen aan de hand van de sterren. Sindsdien heeft astrologie zich verspreid in talloze beschavingen en heeft iedere grote cultuur wel een eigen vorm van astrologie. Wat dat praktisch betekent, is dat in de interpretatie van de astrologische kennis eeuwenoude mensenkennis zit opgeslagen. Van hoe de oude Grieken al filosofeerden over het karakter, tot invloeden van de moderne psychologie. Daarom is het zo'n bijzonder rijke manier om de mensen te begrijpen.  Daarnaast houd ik het bij Elementary helder en simpel. Geen gedoe over graden, decanen of asteroïden. In principe hoef je alleen maar te luisteren en de opdrachten in te vullen op je eigen gevoel. 🖤