Over Nora

Als kind was ik erg gevoelig en had ik een rijke innerlijke wereld. Een groot deel van de tijd bracht ik door in mijn eigen fantasiewerelden. Ik onderzocht daarnaast graag het gedrag van de mensen om me heen. Van jongs af aan was die diepe verwondering voor het leven er al, en vooral voor hetgeen wat ongezien blijft, niet wordt uitgesproken, maar wel in ons gevoelsleven speelt.

Op een gegeven moment word je echter verzocht om minder woorden te geven aan die innerlijke wereld en mee te gaan in de waan van alledag. Achteraf verbaast het me dat we als we jong zijn zelden een zinvolle handleiding voor het leven krijgen aangereikt. Het had me heel wat gedoe bespaard: omdat ik altijd bezig was de rol van outsider van me af te schudden en mee te draaien in de verwachtingen van anderen, ontwikkelde ik op de middelbare school angsten, depressieve gevoelens, en vroeg ik me vaker af: "Is dit nou alles?"

Mijn nieuwsgierigheid naar diepere betekenislagen kon ik met de jaren praktisch vertalen naar talloze interesses en studies. Ik koos uiteindelijk voor geschiedenis (want ja: de studie geschiedenis gaat over letterlijk alles, zolang het maar in het verleden ligt), maar volgde ik ook vakken bij o.a. literatuur- en religiewetenschappen.

Toen ik in mijn studententijd voor de zoveelste keer tegen de lamp aan liep omdat ik steevast teveel van mezelf vroeg, realiseerde ik me dat ik niet naar mijn eigen handleiding aan het leven was. Dat ik misschien wel veel tijd besteedde aan het bestuderen van de levens van de interessantste denkers en inspirerende figuren, maar mijn eigen levensstrategie ondertussen volledig was gebaseerd op de verwachtingen van anderen.

Toen ik eenmaal begon met lezen over de astrologie, waarin mijn liefde voor psychologie, filosofie, geschiedenis en spiritualiteit samenkomen, kon ik niet meer ophouden. Ik begon met het delen van mijn kennis over astrologie online en al snel kreeg ik de vraag of ik ook consulten aanbied. Al voordat ik het zelf doorhad, was mijn praktijk gestart.

In de sterren bestaat sinds 2019 en is ondertussen gegroeid en veranderd; net zoals ik altijd zal blijven doen. Ondertussen heb ik al meer dan duizend klanten laten kennismaken met de magische combinatie van psychologie, spiritualiteit en de praktische tools die je nodig hebt om het op je eigen manier te doen.

Ik ben erkend door de AVN (Astrologische Vakvereniging Nederland) en de ASAS (Astrologische Associatie) als praktijkvoerend astroloog. Op het moment studeer ik daarnaast af op het werk van Duitse astrologen tijdens de Weimarrepubliek en Nazi-Duitsland (Researchmaster Geschiedenis aan de UvA).