Over Nora

Hi! Mijn naam is Nora, en ik werk sinds 2019 als astroloog. Hiernaast ben ik opgeleid als historica en literatuurwetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam, waar ik me mede specialiseerde in esoterie en occultisme. Op de middelbare school schreef ik al de horoscopen voor de schoolkrant en stortte ik me in het eindeloze web van informatie over de invloed van de sterren. Voor mijn werk als astroloog werkte ik in de culturele sector, vaak als redacteur en journalist. 

Mijn zon staat in Maagd en maan staat in Kreeft. Ik ben behulpzaam en leergierig (Maagd) en diepvoelend en sterk door de maan beïnvloed (Kreeft). Mijn noordelijke maansknoop valt in Weegschaal in het twaalfde huis: ik verbind mensen doormiddel van spiritualiteit. In de praktijk help ik je inzicht te krijgen in je mentale staat door te werken met psychologische astrologie, maar gebruik ik soms ook al te graag de spirituele en evolutionaire astrologie om je verder te inspireren.

Op de hoogte van allerlei verschillende astrologische tradities en de bijbehorende mythologie, kan ik je vertellen dat je op de schouders van reuzen staat. Ondertussen heb ik honderden readings gegeven, van voorspellingen tot geboorteprofielen, en mensen zien veranderen in een korte tijd. Een astrologische reading kan je de moed geven om belangrijke knopen door te hakken en voor jezelf te gaan kiezen. Boven alles leert astrologie je jezelf te waarderen en te accepteren zoals je bent en daar het meeste van te maken. Naast dat het dus praktische handvaten kan bieden - door je bijvoorbeeld te laten zien welke baan en relaties voor jou werken - motiveert het je om spiritueel te groeien.

Ik heb in eerste instantie de taal van de sterren me eigen gemaakt als autodidact, maar volgde daarna cursussen van Astrology University, Kelly Surtees, Lynn Bell en de wereldberoemde Faculty of Astrology Studies in Londen. Tijdens mijn onderzoeksmaster geschiedenis verdiepte ik me in occultisme, spiritualiteit, religiewetenschappen en religiepsychologie. Op het moment werk ik aan mijn afstudeeronderzoek over de positie van astrologen in Nazi-Duitsland.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse vakvereniging voor astrologen, de AVN.