Saturnus vinden

Hi jij!

Wat leuk dat je meedoet met de Saturnuswebinar. Op deze pagina leg ik je kort uit hoe je jouw Saturnusplaatsing kan ontdekken via astro.com. Houd deze bij de hand tijdens de webinar.

Mocht je nog niet zo bekend zijn met astrologische berekenmethode, stuur dan een mailtje naar shop@indesterren.nl met je geboortegegevens en wij berekenen je profiel voor je en sturen die per mail op. Ik leg het je eerst op deze manier uit zodat je gelijk weet hoe je in de toekomst voor anderen een geboorteprofiel met transits kan berekenen!

Stap 1. Ga naar Astro.com en vind de knop ‘My Astro’ (in het menu bovenin). Je kan via deze pagina een profiel aanmaken of direct een horoscoop aanmaken. Ik raad je aan om een profiel aan te maken, zo kan je altijd bij jouw data en instellingen.

Stap 2. Als je een account hebt aangemaakt, ga naar ‘My Astro’ en klik op ‘Add new astro data’. Als je zonder account door wil gaan, kan je gelijk klikken op ‘Create a horoscope immediately, as a Guest User’.

Stap 3. Vul je geboortegegevens in. Gebruik een zo specifiek mogelijke geboortetijd. (Als je helemaal zeker wil zijn, kan je de geboorteadministratie van de gemeente waarin je bent geboren een mail sturen.) Zorg ervoor dat je de juiste plek aangeeft, ook in de VS heten er steden Amsterdam bijvoorbeeld, dus let op de afkorting van het land waarin je geboren bent. Nederland is NL en België is BEL.

Stap 4. In het volgende scherm klik je op ‘Extended chart selection’. Selecteer in het keuzemenu ‘Chart type’ ‘Natal chart + transits’. Zo weet je direct in welk huis Saturnus nu voor jou loopt.

Stap 5. Placidus is het meestgebruikte huizensysteem, maar ik gebruik zelf op het moment steeds meer het systeem equal house. Bij Placidus zijn de huizen oneven verdeeld, aan de hand van op welke plek je op de wereld geboren bent, in equal houses zijn ze even verdeeld en bepaald door de graad van je ascendant. (Ascendant op 10 graden Leeuw betekent dat het tweede huis op 10 graden Maagd valt.)

Onder ‘Options for zodiac and houses’ kan je het huizensysteem van je voorkeur selecteren. Mocht je pas beginnen en dit allemaal erg technisch vinden, kies dan gewoon voor de optie ‘equal’ zodat je mijn redeneringen makkelijker kan volgen. Klik vervolgens op ‘Click here to show the chart’. Mocht je een sterke voorkeur hebben voor een ander huizensysteem, of dat nu Placidus of iets anders is, selecteer deze dan.

Stap 6. Vervolgens krijg je een cirkelfiguur te zien. Dit hoort er ongeveer zo uit te zien, al staan de planeten en aspectlijnen voor jou op een andere plek:

De buitenste ring zijn de astrologische tekens, de binnenste ring de astrologische huizen (ze lijken op taartpunten). Het symbool van Saturnus is dit:

What Are Some Satanic Symbols - Bing Images | Alchemic symbols, Saturn symbol, Symbols

In dit figuur staat Saturnus in Steenbok. Mocht je niet bekend zijn met de symbolen die bij de tekens horen, je vindt ze via deze link. Je ziet dat het lijkt alsof Saturnus in het zevende huis staat. Persoonlijk trek ik een planeet die binnen vijf graden (5 zwarte streepjes) voor het begin van het volgende huis staat naar het volgende huis, hier geldt dus Saturnus in 8. Dit gaat alleen niet op als Saturnus dan in een ander teken valt. Mocht het achtste huis dus in Waterman beginnen in plaats van Steenbok, dan interpreteer ik het als Saturnus in 7. (Ik hoop dat je me nog volgt!)

De groene tekens symboliseren de planeten zoals ze nu aan de hemel staan. Je ziet dat Saturnus voor deze persoon nu door het achtste huis loopt, over de MC zoals bij geboorte.

In de onderste tabel zie je een overzicht van de zogenaamde aspecten – dit gaat over hoe de planeten zich tot elkaar verhouden. Zoek naar het symbool van Saturnus en kijk naar de rij horizontaal van het symbool en verticaal van het symbool. (Wees precies, als je verkeerd kijkt neem je ook de verkeerde aspecten mee.) Hieronder zie je een overzicht van alle aspecten die er zijn. Tijdens dit webinar richten we ons op de zogenaamde majeure aspecten, die in het bruin zijn gemarkeerd:

In het profiel van bovenstaand persoon zie je zo dat de zon een conjunctie maakt met Saturnus. Ook Mercurius, Neptunus en Uranus staan in conjunctie met Saturnus. Pluto staat sextiel Saturnus.

Neem even de tijd om hiermee te puzzelen en schrijf voor jezelf eventueel een overzicht op met de aspecten van Saturnus. Je kan ook opschrijven in welk teken en huis de planeten in aspect vallen, bijvoorbeeld: Pluto in Schorpioen in het zesde huis sextiel Saturnus in Steenbok in het achtste huis.

Zoek ook naar waar Steenbok staat in je profiel. Voor dit denkbeeldige persoon staat Saturnus ook in Steenbok, en valt het begin ‘de cusp’ van het achtste huis op Steenbok.

Stap 8. Vul je geboortegegevens nog eens in op deze website. Dit is een snelle tool om te berekenen wanneer Saturnus zijn ‘terugkeer’ beleeft: dus weer op exact dezelfde plaats staat als bij geboorte. (Dit is een speciale astrologische periode.) Bij deze persoon, geboren in 1990, is Saturnus hier al overheen gelopen – de terugkeer is al gebeurd dus.

Je eerste terugkeer van Saturnus is het belangrijkst, maar er is ook een tweede terugkeer (of zelfs een derde). Dit exacte data kan je vinden op deze site.

Stap 9. Aan het eind van dit proces weet je dus in welk teken en huis Saturnus bij geboorte stond. Ook weet je in welk huis Saturnus nu valt, welke aspecten Saturnus maakt, welk huis op Steenbok valt – en wanneer jouw volgende Saturnusterugkeer plaatsvindt. Nogmaals, mocht je dit allemaal wat complex vinden – stuur ons een mailtje naar shop@indesterren.nl en we leveren je deze informatie tijdig aan!