De magie van astrologie: training

3 bijeenkomsten praktisch aan de slag met astrologie - met Dick van der Mark en Nora Gosselink
Stel je voor, je bent al een tijdje bezig voor jezelf om je te verdiepen in de astrologie. Online, zelfstudie, podcasts of losse cursussen en je hebt ondanks je kennis van de astrologie nog niet dat ‘YES-gevoel’. Je blijft astrologie soms overweldigend en verwarrend vinden. 

Je wilt een stap verder, de diepte in en misschien de wereld in. Voorbij de oppervlakkigheden. Of je wilt gaan duiden voor anderen, maar je zou graag feedback willen hebben vóór je start. Of je overweegt soms wel gediplomeerd professional te worden.

Kortom, je mist de verbindende schakel.
The missing link
Geïnspireerd door de vele vragen naar meer kennis, ervaring, uitwisseling en advies om naar level 2.0 te gaan met astrologie, het in essentie te begrijpen en te kunnen toepassen, bieden wij je een 3-daagse training aan waarin je je kan uitleven in de astrologie onder leiding van twee ervaren astrologen.

We gaan de diepte in en gaan aan de slag met de astrologische praktijk: hoe breng je jouw inzichten nu echt samen tot een samenhangende en inspirerende duiding?
Wat gaan we doen?
We benaderen de horoscoop vanuit psychologisch perspectief, vanuit de familielijnen en vanuit de thema’s die de ziel in dit leven wil ervaren. Dat doen we aan de hand van de horoscopen van de deelnemers en ingebracht cases. Verwacht een mix van boeiende lessen over astrologie en vooral veel mogelijkheden om te oefenen.

Op deze manier leer je je eigen stijl ontwikkelen in de toepassing van astrologie en leer je meer zicht te krijgen op je persoonlijke bewustwordingsproces. 

Tijdens deze drie zaterdagen leer je meer over de diverse stappen in het lezen, het geïntegreerd duiden van de horoscoop en over het communiceren erover. Intussen heb je de gelegenheid om nieuwe gebieden in de astrologie te ontdekken die je, al dan niet zelfstandig, verder kan uitwerken. 

Thema's die worden besproken tijdens de driedaagse: de bekende planeten (zon tot Pluto), zwarte lichten (zwarte zon en maan) en de centauren (Chiron, Pholus en Nessus).

Wie is welkom?
Iedereen die zich wil verdiepen in de astrologie en al enige voorkennis heeft. Of je het nu uit pure interesse doet, om jezelf te leren kennen of om aan de slag te gaan voor anderen of mogelijk professioneel wilt gaan, in deze training kan jij aan je trekken komen. 
Wie zijn wij?
Vanuit de ontmoeting tussen Nora Gosselink (bekend van praktijk en podcast In de sterren) en Dick van der Mark (astroloog en oprichter van Caelestis, School voor Astrologie, Bewustzijn en Spiritualiteit en astroloog bij praktijk De bekende weg) is het idee geboren om een brug te slaan tussen online leren en de praktijk.
Praktische informatie
Data: Zaterdag 10 februari, 2 maart en 6 april 2024
Begintijd: 11:00 uur tot 16.00 uur
Locatie: Centrum De Roos, P.C. Hooftstraat 183, Amsterdam
(9 minuten lopen vanaf Q-park Museumplein)
Docenten: Nora Gosselink en Dick van der Mark
Groepsgrootte: max. 20 personen
Kosten: €375
Over Dick van der Mark
Na mijn studie Nederlands en werkzaam als leraar, ontdekte ik de astrologie als inspiratiebron. Na deze ontdekking vervolgde ik mijn zoektocht naar het intuïtieve weten en volgde een opleiding tot psychic reader en healer en combineerde deze vaardigheden met de astrologie.

Mijn specialisatie zijn de spirituele punten in de horoscoop. Deze punten weerspiegelen het oorspronkelijk Weten dat voorbij kennis ligt uit dit leven.

Verdere verdieping heb ik gezocht in de Advaita en in de Dzogchen, een onderdeel van de negen Yana-systemen binnen het Tibetaans Boeddhisme.

Ik ben oprichter van en docent bij Caelestis, School voor Astrologie, Bewustzijn en Spiritualiteit, ik verzorg cursussen en workshops en lezingen in binnen- en buitenland. Ook ben ik voorzitter van de ASAS, beroepsvereniging voor astrologen. 

Het is mijn intentie om met de verworven kennis en inzichten een bijdrage te leveren aan het astrologie en het onderwijs in de 21e eeuw.

“Een astroloog beantwoordt niet zo zeer de vragen van de cliënt, maar brengt deze tot zijn of haar essentiële vraag, daarin ligt het antwoord besloten”

Over Nora Gosselink
Mijn kennismaking met astrologie vond plaats tijdens mijn studententijd. Omdat ik zo gericht was op andermans verwachtingen, was ik chronisch overprikkeld en ontevreden. In mijn eigen horoscoop vond ik iets dat ik had gemist. Een praktische handleiding, maar ook een uitnodiging om eens goed na te denken over wie ik echt ben. Alsof ik een sleuteltje kreeg aangereikt tot een diepere laag.

Sindsdien bleef ik non-stop in de weer met het onderwerp en doe ik niets liever dan anderen dat sleuteltje aanreiken. Ik specialiseerde me als historica in de Westerse esoterie en startte daarnaast in 2019 mijn astrologische praktijk, In de sterren.  

Ondertussen geef ik zelf online les over het onderwerp (100+ cursisten), bied ik 1 op 1-begeleiding aan en maak ik een podcast over astrologie (bijna 30.000 keer beluisterd). Ik was te zien bij o.a. JAN, Cosmopolitan, NOS en Koffietijd. Ik ben enorm enthousiast over de oude rijkdom van de astrologie vertalen naar wat we in het hier en nu kunnen gebruiken. Op het moment gaat mijn interesse uit naar ontwikkelingsassen in de horoscoop (zoals de hoeken) en verschillende vormen van zielsgerichte astrologie. 

"De mens is zijn eigen sterrenhemel." - R.W. Emerson
Aanmelding
Heb je zin om mee te doen? Fantastisch. Je meldt je aan via de knop. Zodra je je hebt aangemeld, ontvang je een bevestiging met meer informatie en details.

Voor vragen kan je natuurlijk terecht bij Dick (info@caelestis.nl) of Nora (nora@indesterren.nl).
In gesprek over spirituele astrologie
Tijdens deze driedaagse zullen zowel de psychologische als de spirituele kijk op astrologie aan bod over. Nora interviewde Dick over de spirituele astrologie voor In de sterren: de podcast.